1. Home
 2. /
 3. What’s new?
 4. /
 5. Studie
 6. /
 7. Hoe maak je een...

Hoe maak je een passende studiekeuze?

Een passende opleiding vinden, hoe dan? Op deze pagina geven wij drie tips die jou helpen met het maken van een goede keuze. Heb je vragen of twijfels? Neem dan contact op met het Jongerenpunt!

Nog geen idee welke studie je leuk vindt? Neem dan contact op met het Jongerenpunt!

Tip 1. Doe een test!

Op het internet vinden je duizenden testen, maar je wil natuurlijk niet de hele dag zoeken. Daarom hebben wij voor jou de volgende twee studiekeuzetesten uitgekozen, succes!

Studiekeuzetest

Probeer eens de test van studiekeuzemaken.nl. Je beantwoordt 7 vragen, laat je voornaam en e-mailadres achter, en vervolgens ontvang je direct je resultaten in je mailbox.. Let’s go!!🚀

Persoonlijkheidstest

Nieuwsgierig welke studie past bij jouw persoonlijkheid? Probeer de opleidingstest op opleiding.com uit! Beantwoord 15 vragen en ontdek meteen welk persoonlijkheidstype je hebt, samen met de studie die het beste bij jou past!

Tip 2. Wat wil je zelf?

Het kan behoorlijk wat tijd kosten om eindeloos op zoek te gaan naar een studie die je leuk lijkt. Het is veel slimmer om te onderzoeken wat je zelf wil. Stel jezelf eens deze vragen:

  Wat zijn mijn talenten?
  Waar krijg ik energie van?
  Wat vind ik leuk om te doen?
  Waar blink ik in uit?
  Wat zeggen anderen over mij wat ik goed kan?

Tip 3. Wat zeggen je vrienden en familie over jou?

Vraag eens aan je familie en vrienden wat zij van jou vinden. Ze kennen jou natuurlijk goed. Misschien zeggen ze je heel sociaal bent. In dat geval zou een sociale opleiding zoals ‘Maatschappelijk Werk en Dienstverlening’ voor jou interessant kunnen zijn. Stel dus lekker veel vragen aan mensen die je kent en kijk of dit overeenkomt met wat jij wil doen.

Nog geen idee welke studie je leuk vindt?
Misschien weet je nog niet zo goed wat je wil. Neem dan contact op met het Jongerenpunt. Onze mensen staan klaar om jou te helpen. Laat je gegevens achter via het formulier. Wij nemen dan met jou contact op 📲

  Woon je in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk of Zwammerdam? Het Jongerenpunt is er voor jou.

  Hoe heet je?

  Jouw telefoonnummer?

  Jouw e-mailadres?

  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Lees hier onze privacyverklaring