Gezondheidsvragen? Bij het Jongerenpunt vind je hulp!

Gezondheids-vragen?
Bij het Jongerenpunt vind je hulp!

Bekijk hieronder met welke vraag over (mentale) gezondheid wij jou kunnen helpen.

Ik wil hulp of informatie krijgen over:

Psychologische ondersteuning

Het is oké om jezelf soms even ‘niet oké’ te voelen. Het kan dan fijn zijn om er met iemand over te praten waar jij je fijn bij voelt. Mocht je op zoek zijn naar een luisterend oor, voel je bij ons welkom! 🖤

Ik wil hulp of informatie krijgen over:

Eenzaam & maatschappelijk werk

Veel mensen denken bij eenzaamheid aan ouderen, maar heel veel jongeren voelen zich deze dagen ook wel eens eenzaam. Bij ons ben jij áltijd welkom om een praatje te komen maken als je daar behoefte aan hebt. Het kan zijn dat we op dat moment niet een antwoord hebben, maar we luisteren met alle liefde naar jouw verhaal en kunnen – als jij dat graag wilt – je misschien wel voorstellen aan een paar toffe maatschappelijke organisaties.

Ik wil hulp of informatie krijgen over:

ADHD / Autisme / Burnout

Heb jij vragen over ADHD, autisme of een burn-out? Bij het Jongerenpunt ben je welkom als je hier vragen over hebt. We bieden ondersteuning en de juiste informatie, zodat jij de tools kunt krijgen om met deze situaties om te gaan.

Ik wil hulp of informatie krijgen over:

Problemen in het gezin, ruzie, ouders die gaan scheiden

Zit jij thuis met spanning en stress, omdat je ouders veel ruzie maken? Misschien heb je ze wel eens horen zeggen dat ze willen scheiden, of zijn ze al gescheiden. Dat is niet fijn en brengt jou ook in een lastige situatie. Je kunt dan het gevoel krijgen dat je tussen je ouders moet kiezen. Bij het Jongerenpunt bieden we jou een veilige omgeving waar je altijd welkom bent om naartoe te komen.

Veelgestelde vragen

Nog geen beeld van wat we doen? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen hieronder!

Zeker! Het Jongerenpunt is er voor alle jongeren van 16 tot en met 26 jaar uit de gemeente Alphen aan den Rijn. Dus ook als je woont in de kernen Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude- dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk en Zwammerdam.

Contact opnemen is simpel. Kies hieronder hoe je ons wilt bereiken!

 • Je kunt ons bellen op 14 01 72. Vraag dan om doorverbonden te worden met het JIP.

 • Vul het formulier op de website in. Wij nemen dan binnen 3 werkdagen contact met je op voor een kennismakingsgesprek op een plek waar jij je het meest prettig voelt.
 • Wil je liever langskomen? Dan is het Jongerenpunt beschikbaar op twee locaties:

  1. Je kunt zonder afspraak langskomen op:

   • Maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur in het stadhuis van Alphen aan den Rijn (Stadhuisplein 1).
  2. Je kunt een afspraak maken en vervolgens langskomen op:

   • Maandag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur in Buurthuis Mozaïek, gelegen aan de Parelstraat 2 in Alphen aan den Rijn.

Nee, al onze hulp is voor jou helemaal gratis.

We proberen altijd binnen 3 dagen te reageren op jouw vraag.

het jongerenpunt weet de weg vooruit.

Wij begrijpen de weg door het doolhof van instanties en regels. Bij ons ben je altijd op de juiste plek. Als we zelf niet de juiste hulp kunnen bieden, laten we je niet los totdat we er samen zeker van zijn dat jij op de juiste plek zit.