Het Jongerenpunt is er.
Ook voor jou.

Soms lukt het even niet alleen. Maar waar kan je dan terecht met jouw zorgen en vragen? Natuurlijk, er zijn allerlei instanties, maar wie doet nou precies wat? En ben je met jouw hulpvraag daar ook op de juiste plek? Bovendien: het is ook gewoon best spannend om om hulp te vragen. Daarom hebben we het Jongerenpunt opgericht. Eén plek waar jij terecht kunt. Of het nu gaat over werk, school, geld of je mentale gezondheid. Zelfs als je nog niet precies kunt uitleggen wat er niet lekker gaat. Het Jongerenpunt helpt.

Jongere bekijkt zijn smartphone
Flats in Mozaiek buurt Alphen aan den Rijn
Jongeren poseren op het station in Alphen aan den Rijn
Bord Alpen aan den Rijn station
Jongere in skatepark met graffitimuur

Wat is het jongerenpunt?

Wij zijn een netwerk van professionele organisaties die ondersteuning bieden aan jongeren. Wat ons bindt is de overtuiging dat alle jongeren het verdienen om zichzelf te kunnen ontwikkelen en een gelukkig leven te kunnen leiden. Omdat wij een netwerk zijn hebben wij samen voor bijna alle hulpvragen wel een antwoord. Bijvoorbeeld: samen met jou in beeld brengen welke baan of opleiding jou echt bij jou past. Een oplossing voor schulden. Ontdekken waar jouw talent en drijfveren liggen. Iemand om mee te praten, bijvoorbeeld als het thuis niet goed gaat.

wij weten de weg vooruit.

We weten de weg in die ingewikkelde jungle van instanties en regeltjes. Daarom is ons uitgangspunt: je bent bij ons nooit op het verkeerde adres. En als wij toch niet zelf de hulp in huis hebben, dan laten we je niet los tot we samen zeker weten dat je wél op de juiste plek bent aangekomen.