Geldvragen? Bij het Jongerenpunt vind je hulp!

Bekijk hieronder met welke vraag over geld wij jou kunnen helpen.

Ik wil hulp of informatie krijgen over:

inkomen of een uitkering

Vind jij het tijd om op je eigen benen te gaan staan? Dan is het hebben van een inkomen belangrijk. Door te werken kun je een inkomen krijgen. Lukt dit voor jou niet, dan kun je een uitkering aanvragen. Als je hier wat hulp bij wil krijgen, dan helpen we jou graag verder!

Ik wil hulp of informatie krijgen over:

rechten tijdens het werken

Het is goed om te weten waar je recht op hebt als je een baan hebt. Denk aan: het minimumloon, arbeidsvoorwaarden of verlofregelingen. Ontdek jouw rechten door het lezen van onze blogs of neem contact met ons op als je ergens vragen over hebt.

Ik wil hulp of informatie krijgen over:

Tijdelijk inkomen als overbrugging

Misschien heb je door gebeurtenissen waar je geen grip op hebt gehad momenteel geen inkomen. Bij het Jongerenpunt kunnen we jou helpen bij het regelen van een tijdelijk inkomen als overbrugging. Bij het Jongerenpunt kunnen we samen met jou kijken welke mogelijkheden er zijn voor tijdelijke inkomensondersteuning.

Veelgestelde vragen

Nog geen beeld van wat we doen? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen hieronder!

Zeker! Het Jongerenpunt is er voor alle jongeren van 16 tot en met 26 jaar uit de gemeente Alphen aan den Rijn. Dus ook als je woont in de kernen Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude- dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk en Zwammerdam.

Contact opnemen is simpel. Kies hieronder hoe je ons wilt bereiken!

 • Je kunt ons bellen op 14 01 72. Vraag dan om doorverbonden te worden met het JIP.

 • Vul het formulier op de website in. Wij nemen dan binnen 3 werkdagen contact met je op voor een kennismakingsgesprek op een plek waar jij je het meest prettig voelt.
 • Wil je liever langskomen? Dan is het Jongerenpunt beschikbaar op twee locaties:

  1. Je kunt zonder afspraak langskomen op:

   • Maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur in het stadhuis van Alphen aan den Rijn (Stadhuisplein 1).
  2. Je kunt een afspraak maken en vervolgens langskomen op:

   • Maandag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur in Buurthuis Mozaïek, gelegen aan de Parelstraat 2 in Alphen aan den Rijn.

Nee, al onze hulp is voor jou helemaal gratis.

We proberen altijd binnen 3 dagen te reageren op jouw vraag.

het jongerenpunt weet de weg vooruit.

Wij begrijpen de weg door het doolhof van instanties en regels. Bij ons ben je altijd op de juiste plek. Als we zelf niet de juiste hulp kunnen bieden, laten we je niet los totdat we er samen zeker van zijn dat jij op de juiste plek zit.