Verwijs een jongere met een vraag door naar het jongerenpunt.

Werk je bij de gemeente, ben je een studieloopbaanbegeleider, (jeugd)consulent, huis- of jeugdarts? Dan kun je jongeren met hulpvragen rondom de arbeidsmarkt, onderwijs of (gezondheids)zorg doorverwijzen naar het Jongerenpunt.

Jongeren wijzen naar contactformulier op smartphone

netwerk van professionele organisaties

Het Jongerenpunt is een netwerk van professionele organisaties die ondersteuning biedt aan jongeren. Veel jongeren die rondlopen met hulpvragen hebben moeite om in het complexe landschap van zorg- en hulpverlenende instanties hun weg te vinden. 

En ook professionals weten soms niet goed waar zij met hún jongere het beste terecht kunnen. Het Jongerenpunt onderscheidt zich door jongeren op een toegankelijke manier de mogelijkheid te bieden tot integraal, afgestemde hulp en ondersteuning op vrijwel alle leefgebieden. Dat kan, omdat achter het Jongerenpunt een netwerk van professionele organisaties zit:

 • Gemeente Alphen aan den Rijn: casusregie op complexe vraagstukken, inkomensondersteuning, coaching & begeleiding, schuldhulpverlening, re-integratie naar studie of werk;
 • Doorstroompunt: hulp bij het kiezen van een passende MBO-opleiding, outreachende benadering van jongeren tot 23 zonder startkwalificatie;
 • MBO Rijnland: opleiding, passend onderwijs;
 • Participe: dagbesteding, recreatie, jongerenwerk, buurtwerk;
 • Tom in de Buurt: welzijn, vrijwilligerswerk, dagbesteding, individuele coaching, WMO;
 • JenG Teams: gezinsondersteuning, uitvoering Jeugdwet.
Tv toren in Alphen aan den Rijn
Jongeren op scooter met winterjas
Station met scooter (vierkante foto)
Graffitimuur in Alphen aan den Rijn

Onze werkwijze

Onze werkwijze kenmerkt zicht door actief betrokken en tevens uitgezoomde kijk op iemands hulpvraag. Dit betekent concreet dat we een uitgebreide intake uitvoeren die alle leefgebieden raakt. Vervolgens schakelen wij de juiste hulp in van de partner die daarvoor het meest geschikt is.

Neem contact op met ons!

Wil jij een jongere bij het Jongerenpunt aanmelden?

Vul dan – met akkoord van de jongere – het formulier in. Wij nemen dan binnen 3 werkdagen contact met hem of haar op. Wil je liever eerst even sparren? Bel dan: 01-72 14 01 72. Vraag dan om doorverbonden te worden met het JIP.

  Ik ga akkoord met het Privacy Statement
  Dit formulier is ingevuld met akkoord van de jongere

  Lees hier onze privacyverklaring

  Jongeren poseren op het station in Alphen aan den Rijn