1. Home
 2. /
 3. What’s new?
 4. /
 5. Gezondheid
 6. /
 7. Hey, het is oké!

Hey, het is oké!

Voel jij je wel eens alleen? Of ben je soms gestrest? Dan ben je niet de enige. Praten lucht op als je je niet oké voelt. Soms is het lastig om een gesprek te beginnen. Het kan helpen als je iets met iemand gaat doen. Ga bijvoorbeeld samen een rondje lopen, een balletje trappen of een potje gamen. Op deze pagina vind je hulp en handige tips die je helpen het gesprek te starten. Bekijk wat werkt voor jou en ontdek hoe praten oplucht! 😌
1. Klets met elkaar tijdens het gamen 🎮

Even bijpraten met een vriend of vriendin kan prima tijdens het gamen. Als je merkt dat je teammate ergens mee zit, dan zou je kunnen vragen hoe het met hem of haar gaat. Vind je het lastig of ongemakkelijk om zo’n serieus gesprek te starten? Kijk dan eens of je de zinnen hieronder kunt gebruiken:

 • Hoe voel je je vandaag?
 • Waar loop je tegenaan?
 • Wat kan ik voor je doen?
2. Wandel met een vriend of vriendin 🥾

Als je niet zo houdt van gamen of stilzitten, dan kun je ook ervoor kiezen om samen een stukje te wandelen. Vaak ontstaat een gesprek dan vanzelf. Stel, het is dan eventjes stil, dan is dat ook niet erg. Kijk dan gewoon lekker rond naar de omgeving. Dit is misschien wel de chillste manier om zonder iets te zeggen dichter bij elkaar te komen. Vaak komt er wel een onderwerp voorbij als jullie samen rondkijken naar de omgeving.

3. Kies iemand waar je je fijn bij voelt 😊

Je kunt met sommige personen beter praten dan met anderen. Je hoeft bijvoorbeeld niet alles met je ouders te bespreken als dat bij je vrienden of vriendinnen beter voelt. Als jij je vertrouwd voelt bij iemand en je het gevoel hebt dat de ander jou echt hoort en wil helpen, dan hebben jullie een hele mooie vriendschap en kun je er op elk moment voor elkaar zijn.

Wil je met één van onze coaches een gesprek?
Bij het Jongerenpunt staan onze mensen klaar om jou te helpen. Laat je gegevens achter via het formulier. Wij nemen dan met jou contact op 📲

  Woon je in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk of Zwammerdam? Het Jongerenpunt is er voor jou.

  Hoe heet je?

  Jouw telefoonnummer?

  Jouw e-mailadres?

  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Lees hier onze privacyverklaring